פרויקט ניסיוני להקדמת הבשלת דובדבן

בחוות פיכמן בצפון הגולן החל בימים אלה פרויקט ניסיוני חדש להקדמת הבשלה של דובדבן.
במסגרת המחקר, העצים מקבלים את מנת הקור הדרושה להם, ולאחר מכן מקבלים כיסוי מלאכותי לשמירת טמפרטורה חמימה, להמרצת ההתעוררות, הפריחה וקבלת הפרי. המבנים מחוממים בתנורים מיוחדים, בתכנון וביצוע של אנשי מו"פ צפון.
בטכניקה זו, חוקרי המו"פ מצפים להקדמת ההבשלה במספר שבועות, מה שיכול להוות פריצת דרך להשגת מחירים טובים, גם בשוק המקומי ובעיקר ביצוא.

http://mop-zafon.org.il/sites/default/files/uploads/pdf-files/events/duv...